Bel ons: 0162 – 727 040 Bij nood: 06 – 24123659

Restaurant Fort Lunet

Restaurant Fort Lunet is gelegen op een unieke locatie in de Brabantse plaats Raamsdonksveer. Dit restaurant diende vroeger als verdedigingswerk en is gebouwd tussen het jaar 1837 en 1839.

Het pand staat aan de rivier de Donge in Raamsdonksveer en destijds is dit fort gebouwd ter bewaking van de Donge en de naastgelegen weg die is aangelegd door Keizer Napoleon. In de Tweede Wereldoorlog is dit bijzondere fort bezet geweest door de Duitsers. In het jaar 1919 werd het fort opgeheven als verdedigingswerk en tussen het jaar 2012 en 2014 is Fort Lunet gerestaureerd en omgetoverd tot een unieke horecabestemming.

De thuishaven van de Biesbosch

Daarnaast is restaurant Fort Lunet ook de thuishaven van Nationaal Park de Biesbosch. Doordat deze horecabestemming grenst aan het water kun je gemakkelijk vanuit ons vertrekken naar de Biesbosch per sloep of per kano. Maar ook bieden wij in samenwerking met Uit in Zuid leuke groepsuitjes en gezinsuitjes aan in en nabij de omgeving van Nationaal Park de Biesbosch. Start je dag bij restaurant Fort Lunet op het zonnige terras aan het water met een lekkere lunch, en stap hierna in een van de elektrisch aangedreven sloepen om jouw dag te vervolgen op het water. Een uniek en leuk dagje uit met vrienden, familie, collega’s of je partner!

Het Restaurant

Bij restaurant Fort Lunet kun je zowel in de zomer als in de winter terecht voor een overheerlijke lunch, borrel of diner. Binnen de poorten van dit bijzondere fort valt er altijd wel iets te beleven. Het grote buitenterrein biedt in de zomer genoeg plaats en ruimte om rustig in de zon te genieten van een hapje en een drankje. Terwijl de kinderen zich ondertussen uitleven op ons grote springkussen en de zomerse klanken over het terrein te horen zijn. Heb je liever uitzicht op het water? Neem dan plaats op ons zon overgoten terras aan de voorkant, en kijk vanuit hier zo de Donge op. Maar ook in de winterperiode kun je bij restaurant Fort Lunet terecht om te komen proeven van onze wisselende menukaart. Het restaurant bevindt zich in het hoofdgebouw van Fort Lunet. Een kleinschalig restaurant met een unieke uitstraling en een sfeervolle inrichting. Geniet hier ook tijdens de wat koudere dagen van een heerlijke lunch, borrel of diner. 

Evenementen locatie

Deze bijzondere locatie kan ook worden gebruikt als evenementen locatie in de zomer en de winterperiode. Je kunt restaurant Fort Lunet afhuren met een gezelschap zodat alleen jullie de ruimte tot jullie beschikking hebben deze dag. Deze locatie biedt de ideale plek voor een vergadering, borrel of privé diner, wat leuk te combineren is met een groepsuitje van Uit in Zuid bijvoorbeeld. En in de maand augustus kunnen jullie hoe dan ook genieten van een leuk evenement op deze unieke locatie. Ieder jaar organiseren wij bij Fort Lunet een ludiek evenement genaamd ”Het Bollekesfestival”. Een bierfestival met de lekkerste speciaal bieren, festivalfood en live muziek. Dit wil je niet missen!

Reserveren?

Wil jij graag een plekje reserveren bij restaurant Fort Lunet of ben je benieuwd naar alle mogelijkheden? Neem dan snel contact met ons op door te bellen naar 0162 – 727043 of mail naar info@fortlunet.nl. Ons team helpt je graag verder met jouw reservering of vraag!

Benieuwd naar onze andere twee horeca en evenementen locaties?
Neem dan gerust een kijkje bij Het Cachot en Fort Sint Gertrudis!