Bel ons: 0162 – 727 040 Bij nood: 06 – 24123659

Nationaal Park De Biesbosch

Het Nederlandse natuurgebied Nationaal Park de Biesbosch strekt zich uit over de provincies Noord-Brabant en Zuid Holland. Het bestaat uit drie delen: de Brabantse Biesbosch, de Hollandse Biesbosch en Dordtse Biesbosch. Het is een uniek en veelzijdig natuurgebied. Ideaal voor natuurliefhebbers, dagjes weg mensen, sportfanaten, recreanten, gezinnen, families en noem maar op. Jaarlijks wordt het natuurgebied bezocht door meer dan 2 miljoen mensen. Een heerlijk dagje varen in de Biesbosch is dan ook zeker een leuke activiteit. 

Meer dan 40 unieke uitjes in Brabant

Groot aanbod unieke uitjes geschikt voor gezinnen, families, vrienden en collega’s.

Dé uitjes specialist van de Biesbosch

Onze uitjes vinden plaatsen in of in de omgeving van Nationaal Park De Biesbosch.

Compleet verzorgd & op maat

Bij ons vind je compleet verzorgde uitjes. Naar wens op maat samengesteld en optioneel met eten & drinken.

De Biesbosch is uniek in zijn soort

Wat maakt Nationaal Park De Biesbosch dan zo uniek? Het is een zoetwatergetijdengebied. Dit betekent dat het gebied eb en vloed kent net als bij de zee. Alleen dan met zoetwater. Dit fenomeen van op en neer gaand zoetwater bepaald door getijden is uniek in de wereld. Het zorgt er dan ook voor dat de Biesbosch een unieke flora en fauna kent. Om die reden is het Nationaal Park De Biesbosch ook een beschermd natuurgebied. Voor het behoud van deze unieke plek en haar dieren en planten.

Geschiedenis Biesbosch

De Biesbosch is zo’n 600 jaar oud. Het natuurgebied is namelijk ontstaan door de Sint-Elisabethsvloed, een watersnood in 1421. Deze vloed heeft uiteindelijk bijgedragen aan het ontstaan van de Biesbosch zoals we dat nu kennen. Het heeft gezorgt voor de zandplaten waarop uiteindelijk plantengroei ontstond. Hierdoor is het gebied van bijna 8000 hectare langzaam in een zoetwatergetijdengebied over gegaan. Met de kenmerkende eilandjes en kronkelende riviertjes. 

 

Flora en Fauna Biesbosch

Doordat het Nationaal Park De Biesbosch een uniek zoetwatergetijdengebied is, vind je er dus ook een unieke flora en fauna. Het natuurgebied wordt gekenmerkt door de vele kreken en wilgenvloedbossen. Je kunt er allerlei bijzondere dieren en diersoorten in het wild spotten. De bekendste inwoner van de Biesbosch is de Bever. Maar naast de bever kun je er ook vossen, reeën, hazen, muizen en vele bijzondere vissen en vogels spotten.

 

Het Nationaal Park De Biesbosch is zelfs nu nog volop in ontwikkeling. Sinds een aantal jaar heeft de Biesbosch ook nieuwe bewoners in de vorm van de Boommarter en de otter. 

 

Niet geheel wild, maar wel leuk om te zien, zijn de bijzondere rundersoorten die je ook in het natuurgebied kunt tegenkomen. Een mooi voorbeeld zijn de waterbuffels. Deze kom je soms letterlijk in het water van de Biesbosch tegen.

Wat te doen in Nationaal Park De Biesbosch?

Er is genoeg te doen in Nationaal Park De Biesbosch! Je kunt er wandelen en langs de randen van het gebied heerlijk fietsen. Je kunt er zwemmen en varen met een kano, boot of sloep. En tijdens dit alles kunnen genieten van de natuur die Nationaal Park te bieden heeft. Het natuurgebied heeft alles in zich voor een heerlijk dagje (of langer) recreëren.

Nationaal Park De Biesbosch beleven?

Wij van Uit in Zuid bieden verschillende leuke Biesbosch Uitjes aan. Ideaal voor gezinsuitjesgroepsuitjes en bedrijfsuitjes. Ga bijvoorbeeld samen met een gids bevers spotten of op Biesboschsafari met een boot, doe de GPS sloepen challenge, of ga heerlijk kanoën. 

Onze meest geboekte arrangementen in de Biesbosch

Dit heb je nog nooit gedaan, rijden met een elektrische Tuk Tuk door de omgeving van Nationaal Park de Biesbosch...
Onze GPS puzzeltocht op het water is een unieke ervaring. Deze challenge speelt zich af in onze elektrische sloepen midden...
Een sportief dagje uit in nationaal park de Biesbosch in een Canadese kano. Stap deze middag aan boord bij de...
Een unieke combinatie: varen én scooteren in een prachtige omgeving. Neem contact op Vraag offerte aan Wat ga je doen...
Reviews van onze klanten
IvB

Wij hebben een super gezellige, onvergetelijke dag gehad. Heerlijke lunch en BBQ en een fantastische GPS-challenge met een Amerikaanse schoolbus!

Inge van Heek

We hebben een geweldige vrijgezellendag gehad, het begon met een vrolijke en gezellige chauffeur Rob die het hele gebeuren goed begeleidt. De opdrachten zijn leuk en zo krijg je nog eens iets te zien van Geertruidenberg en Drimmelen. De bbq was top, we hebben genoten! De schoolbus heeft ons opgehaald en naar huis gebracht, dat was perfect geregeld, het was een dag om nooit meer te vergeten!

Eva van Gestel
EvG
HIC

Leuke locatie met behulpzaam en enthousiast personeel. De verzorging, en organisatie tijdens ons bedrijfsuitje verliep soepel. Na een plenaire samenkomst zijn wij gaan varen. De GPS-tour is super leuk en je komt elkaar tijdens de tour af en toe ook tegen. Dat leidt tot hilarische momenten en een sportieve competitie. Ook de barbecue was goed verzorgd en aangepast naar ieders dieetwensen. Al met al kijken wij terug op een zeer geslaagde dag.

Hofmeier Interim & Consulting

Waren 45 jaar getrouwd en wilden eerst een groepsgevoel kweken met kids en kleinkinderen alvorens naar een geboekt hotel te gaan. Hebben 2 Tuks gehuurd. We begonnen met koffie en taart en ‘s middags lunch geboekt. De koffie met gebak stond klaar. Daarna prima uitleg voor het gebruik van de Tuk met opdrachten. De heren waren zeer hulpvaardig en de Challenge was geweldig. Wij hebben heel erg moeten lachen en dat was de bedoeling. De lunch was werkelijk perfect geregeld en voortreffelijk. Jullie van UitinZuid hebben voortreffelijk werk geleverd. Bedankt alle dames en heren voor deze geweldige ochtend.

Johannes Spierenburg
JS

Groepsuitje organiseren bij Uit in Zuid?

Samen met Uit in Zuid de Biebosch ontdekken? Aarzel niet en neem snel contact op met Uit in Zuid! Bel of mail ons. Of vraag direct een vrijblijvende offerte aan. Het leukste dagje uit in de Biesbosch beleef je bij Uit in Zuid! 

Op werkdagen binnen een uur antwoord!